Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2018 16:09

Kırım'da okula bombalı saldırı: 18 ölü (Saldırgan intihar etti)

Kırım'da bir okula düzenlenen bombalı saldırıda 18 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi yaralandı. Okulun kantinine yerleştirilen bomba patladı. Silahlı saldırganın intihar ettiği açıklandı. Kırım'da 3 günlük yas ilan edildi.

Kırım'da okula bombalı saldırı: 18 ölü (Saldırgan intihar etti)
kırım,okul,bomba

Kırım'ın liman kenti Kerç'te bir lisede bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 18 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı. Rusya, patlamanın okulun kantinine yerleştirilen bir bombadan kaynaklandığını ve terör eylemi olduğunu duyurdu. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin intihar ettiği ve cesedinin okulun içinde bulunduğu belirtildi.  

Hayatını kaybedenlerin çoğunun öğrenciler olduğu açıklandı. Kırımlı yetkililer, saldırganın okulun öğrencilerinden biri olduğunu belirtiyor. Saldırganın 22 yaşında olduğu söyleniyor.

Kerç kentinde bir lisede saldırganlardan birinin okulun içinde üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği açıklanmıştı. Rusya Soruşturma Komitesi, bombanın içinde metal parçaları olduğunu duyurdu.

Başkent Moskova'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'daki okul saldırısıyla ilgili de açıklama yaptı. Putin, Kırım'ın Kerç kentinde okula yönelik saldırının failinin soruşturulduğunu söyledi.

KIRIM'DA 3 GÜNLÜK YAS

Patlamanın ardından okul ve içindeki kreş boşaltıldı. Kırım'da üç günlük yas ilan edildi.

Olayın ardından ilk yapılan açıklamalarda, patlamanın gaz sıkışması nedeniyle gerçekleştiği belirtilmişti.

Ukrayna'nın güneyindeki Kırım yarımadası 2014'te Rusya tarafından ilhak edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...