Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2015 06:42

Koalisyon uçakları Yemen'e bomba yağdırdı, 18 ölü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı uçakların, Yemen'in başkenti Sana'da Husilere ait hedefleri bombaladığı bildirildi.

Koalisyon uçakları Yemen'e bomba yağdırdı, 18 ölü
yemen, bomba, çatışma,

Alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, Sana'nın kuzeyindeki Dalla Hamadan bölgesinde Husilere ait silah depolarının bulunduğu el-İstikbal kampını bombaladı.Hava saldırısının ardından kampta şiddetli patlama sesleri duyulduğu belirtilirken, ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.Öte yandan Taiz kentinde, Ensarullah Hareketi (Husiler) milisleri ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı "Halk Direniş Komiteleri" arasında çıkan çatışmalarda 18 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 15'inin Husi milisi, 3'ünün ise "Halk Direniş Komiteleri" üyesi olduğu bildirildi.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrası Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Aden'e yönelen Husiler, kentteki bazı stratejik noktaları ele geçirmişti.Bunun üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik "Kararlılık Fırtınası" adı altında operasyon başlatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...