Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2018 16:33

Kodak kripto para mı çıkartıyor? Kodak kendi dijital parasını çıkaracak mı? KodakCoin

Kripto para furyasına katılan son şirketlerden Kodak'ın hisseleri, kendi kripto para birimini çıkaracağını duyurmasının ardından yüzde 92 arttı. Peki Kodak gerçekten kripto para mı çıkartıyor? Kendi dijital parasını çıkartacak mı?

Kodak kripto para mı çıkartıyor? Kodak kendi dijital parasını çıkaracak mı? KodakCoin
kodak,kodakcoin

Kodak kripto para mı çıkartıyor? söylentisi büyük yankı uyandırdı. Kodak'ın hisseleri bir anda yüzde 92 artışa geçti. Fotoğrafçılık şirketi Kodak, kendi kripto para birimi KodakCoin'i çıkaracağını açıkladı. Dijital fotoğrafçılığın yükselişiyle piyasa payını diğer şirketlere kaptıran New York merkezli şirket, Londra merkezli Wenn Media Group ile işbirliği yaparak KodakCoin'i çıkaracağını duyurdu. Şirketin hisseleri, açıklamanın ardından New York borsasında yüzde 92 arttı. 

KODAK'DAN AÇIKLAMA

KodakCoin'in küresel olarak fotoğrafçıların telif haklarının korunması için üretileceğini söyleyen Kodak'ın genel müdürü Jeff Clarke, "Bu teknolojiler, fotoğrafçılık topluluğuna yapıcı ve kolay bir şekilde telif haklarını koruma imkanı veriyor" dedi.

Kodak'ın geliştirdiği bir yazılım, internetin taranmasını ve izin alınmadan kullanılan fotoğrafların bulunmasını sağlayacak.

Böylece şirket telif haklarının fotoğrafçıya KodakCoin ile ödenmesine ön ayak olacak.

Bazı uzmanlar ise Kodak'ın fotoğrafların telif hakları için önerdiği sistemin şu an yürürlükte olan herhangi bir sistemden farklı olmadığını ve çok da işe yaramayacağını öne sürüyor.

Kodak kripto para mı çıkartıyor? Kodak kendi dijital parasını çıkaracak mı? KodakCoin

BİTCOİN DE ÜRETECEK

Kodak, bitcoin'in arkasındaki blok zincir (blockchain) teknolojisini kullanan son şirketlerden biri oldu.

Bitcoin'in yükselişine ayak uydurmak isteyen çok sayıda şirket yavaş yavaş bu konuda yaptığı yenilikleri açıklıyor.

Kodak aynı zamanda New York Rochester'da bulunan genel merkezinde Bitcoin üretimine de başlayacağını duyurdu.

Müşteriler bitcoin madenciliğini yapmak için Kodak'a kira bedeli ödeyecek.

Kodak'ın bitcoin üretmek için kullandığı, işlemci ve fan içeren her bir kutu saç kurutma makinesi kadar elektrik kullanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...