Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2017 20:19

Kuzey Kore: Nükleer savaş kaçınılmaz

Güney Kore ABD ile birlikte ortak askeri tatbikat gerçekleştirirken, Kuzey Kore yaptığı açıklamada Kore yarımadasında nükleer bir savaşın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Kuzey Kore’den yapılan açıklamada “Artık bu savaş çıkacak mı değil savaş ne zaman çıkacak sorusu haline gelmiştir” denildi.

Kuzey Kore: Nükleer savaş kaçınılmaz
kuzey kore,

Yüzlerce savaş uçağının kullanıldığı beş gün sürecek ABD-Güney Kore ortak askeri tatbikatı devam ederken Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar söylendi: “ABD’nin Kore yarım adasında gerçekleştirdiği geniş ölçekli nükleer savaş tatbikatları, uçakların Kore yarım adasında tamamen durmadan kalkış yapmaları ve üst düzey ABD’li siyasetçilerden gelen bir dizi şiddetli savaş söylemleri, Kore yarımadasında bir savaş olması ihtimalini gerçeğe dönüştürmüştür. Artık soru savaşın ne zaman çıkacağıdır.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...