Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2015 12:51

Lavrov, 'Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile savaşa girmeyeceklerini açıkladı.

Lavrov, 'Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz'
Rusya Dışişleri Bakanı, Sergey Lavrov, Türkiye, savaş,

Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye-Rusya arasında ilk resmi temas gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşme yaptı. Uçağın düşürülmesi olayıyla ilgili üzüntülerini iletti.
Görüşmede Türkiye ile savaşa girmeyeceklerini söyleyen Lavrov ,''Elimizdeki bilgilere göre provokasyona yönelik önceden planlı bir saldırı olduğuna inanıyoruz.'' ifadelerini kullandı.
Lavron'un açıklamaları şöyle;
Türkiye'ye savaş açacak değiliz ama ilişkileri ciddi bir şekilde gözden geçireceğiz. Rusya'nın herhangi bir Türk yetkiliyi misafir etme planı yok. Elimizdeki bilgilere göre provokasyona yönelik önceden planlı bir saldırı olduğuna inanıyoruz. Rus uçağının düşürülmesi olayının uçula yasak bölge planını kabul ettirmek için kullanılmayacağını umuyorum. 
Ayrıntılar Geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...