Tgrt Haber
17 May 2014 21:19

Libya'da Bingazi uçuşa yasak bölge ilan edildi

Libya Genelkurmay Başkanlığı, yaşanan çatışmalar nedeniyle Bingazi'yi uçuşa yasak bölge ilan etti.

Libya'da Bingazi uçuşa yasak bölge ilan edildi
uçuşa yasak bölge, bingazi, Libya Genelkurmay Başkanlığı, Afrika haberleri, Afrika,

Libya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir sonraki emre kadar uçuşa yasak bölge ilan edilen Bingazi, kent merkezi ve kırsalında uçuş yapan tüm askeri uçakların hedef alınacağı uyarısında bulunuldu. Bingazi'deki Benina Hava Üssü'ne ait savaş uçakları, Emekli General Halife Haftar'a bağlı birliklerin dün orduya bağlı Ra'fallah es-Sehati Tugayı'na düzenlediği ve 46 kişinin ölümüne, 136 kişinin yaralanmasına neden olan saldırılara katılmıştı. Öte yandan Emekli General Halife Haftar, Bingazi'deki operasyonların kent "tekfircilerden" temizleninceye kadar devam edeceğini açıkladı. Haftar, özel bir televizyon kanalındaki açıklamasında, "Libya'nın onuru" isimli askeri operasyonların devam edeceğini söyledi.

Haftar açıklamasında ayrıca ülkedeki tüm asker ve subayları, kendi birliklerine katılmaya çağırdı.

Libya'da Tebruk Askeri Bölge Komutanı Albay Salim er-Rifadi, Bingazi'de orduya bağlı Ra'fallah es-Sehati Tugayı'nın mevzilerine saldıran emekli General Halife Haftar liderliğindeki birlikleri desteklemeye hazır olduklarını bildirmişti.

- Bingazi'deki 3 bölgenin boşaltılması

Haftar'a bağlı birliklerin sözcüsü Albay Muhammed el-Hicazi, yaşanması muhtemel çatışmalar nedeniyle Bingazi'deki 3 bölgenin tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Hicazi yaptığı açıklamada, El-Kavarşe, El-Hevari ve Sidi Ferac bölgelerinde yaşayan halkın, çatışmalardan zarar görmemesi için yaşadıkları yerleri boşaltmalarını istedi.

Emekli General Haftar, Bingazi'deki güvenlik zaafiyetinden sorumlu tuttuğu Genelkurmay Başkanlığı'na ait taburlara karşı dün operasyon düzenlemişti.

Emekli General Halife Haftar, 14 Şubat 2014'te yaptığı açıklamada, askeri ve hayati öneme sahip noktaların ele geçirildiğini, Libya geçici meclisi Milli Genel Kongre'nin çalışmalarının durdurulduğunu belirtmişti. Ancak dönemin Başbakanı Ali Zeydan söz konusu durumu "başarısız bir darbe girişimi" şeklinde nitelendirmişti. Olayın ardından Haftar hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ancak bu karar uygulanmamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...