Tgrt Haber
18 Aralık 2017 18:44

Libya'nın Misrata Belediye Meclisi Başkanı İştevi öldürüldü

Libya'nın Misrata kenti Belediye Meclisi Başkanı Muhammed İştevi'nin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği bildirildi

Libya'nın Misrata Belediye Meclisi Başkanı İştevi öldürüldü
dünya,,libya,

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi, Misrata Belediye Meclisi Başkanı Muhammed İştevi'nin öldürülmesini, "korkak ve hain bir terör eylemi" olarak niteledi. UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, MisrataBelediye Başkanı İştevi'nin uğradığı suikast sonucu öldürülmesi kınandı.

Açıklamada, "Bu olayın tehlikesini idrak etmeliyiz. İstikrara engel olmaya çalışanlar kendilerini yeniden hesaba çekmelidir. Devlet inşa etmenin alternatifi kaostur." ifadeleri yer aldı.İştevi suikastının, "ülkenin selametini tehdit eden oldukça tehlikeli bir girişim olduğu" vurgulanan açıklamada, güvenlik güçlerinin suçluların bulunması için tam teyakkuz halinde olduğuna dikkat çekildi.

Libya'nın Misrata kenti Belediye Meclisi Başkanı Muhammed İştevi, geçen perşembe Türkiye'ye yaptığı ziyaret kapsamında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından beraberindeki heyetle kabul edilmişti. Libya'ya dönüşünün hemen akabinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra bilinmeyen bir yere götürülen İştevi, darp edildikten sonra silahla başından vurularak öldürüldü.

Hastane kaynakları bugün İştevi'nin naaşının kentteki bir kliniğin önüne bırakıldığını bildirmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İŞTEVİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Misrata Belediye Başkanı Muhammed İştevi’nin öldürülmesini kınadı.AA'nın haberine göre Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Libya'nın Misrata Belediye Başkanı İştevi’nin kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerce kaçırılarak öldürülmesinin büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.Açıklamada, "Misrata ve Libya'nın istikrarına kasteden bu menfur suikastı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini temenni ediyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, tüm Libya halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...