Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Şubat 2016 10:12

Medvedev, 'Petrol fiyatları 3-4 kat artarsa her şey bitti demektir'

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev: 'Petrol fiyatları yükselirse herkes gevşer... Her şey bitti demektir!' dedi.

Medvedev, 'Petrol fiyatları 3-4 kat artarsa her şey bitti demektir'
medvedev, rusya, petrol,

Rusya Başbakanı Medvedev, mevcut petrol fiyatlarının ülke gelişimine engel olduğunu ancak ekonominin yapısını değiştirmek için bu durumdan yararlanmak gerektiğini söyledi. Rusya'nın şu anda en iyi durumda olduğunun söylenemeyeceğini ancak en kötü durumda da olmadığını belirten Medvedev, "Zira karşılaştığımız zorluklar olmasaydı muhtemelen bulunması gerekirdi" dedi."Petrol fiyatı ne kadarsa ruble kuru da o kadar, petrol fiyatı yükselince ruble güçlenir" diyen Medvedev, şöyle devam etti:

"HER ŞEYİN FAZLASI ZARAR"

"Hepsi doğru ve elbette düşük petrol fiyatları aslında bizim için engel. Bize yardımcı olduğunu söylemek dürüst olmazdı. Ancak diğer taraftan hükümet üyelerine şunu söylüyorum, insan iradesi her zaman güçlü olmaz, eğer petrol fiyatları önceki düzeye geri dönerse, örneğin 140 dolar olursa herkes yine gevşer."

Rusya iktidarındaki Birleşik Rusya partisi üyeleriyle görüşen Medvedev, "Her şeyin fazlası zarar. Eğer fiyatlar yine eski düzeye geri dönerse herkes, ‘Her şey normal, yine çeşitli fonlar oluşturalım' der. İnanın bana böyle olur. Eğer yarın fiyatlar 3-4 kat yükselirse, her şey bitti demek. Bu yüzden bu ağır durumdan yararlanmamız ve gerçekten de ekonomimizin yapısını değiştirmemiz gerekir" diye ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...