Tgrt Haber
06 May 2015 01:02

Meksika'da düşürülen helikopterde ölü sayısı artıyor

Jalisco eyaletinde uyuşturucu çetesi tarafından düşürülen askeri helikopter olayında ölenlerin sayısının 15'e yükseldiği açıklandı

Meksika'da düşürülen helikopterde ölü sayısı artıyor
helikopter kazası, meksika

Meksika'nın batısındaki Jalisco eyaletinde bir uyuşturucu çetesine yönelik operasyon kapsamında devriye gezen askeri helikopterin silahlı kişiler tarafından düşürülmesi olayında ölenlerin sayısı 15'e yükseldiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığına bağlı Ulusal Güvenlik Komisyonu (CNS) Başkanı Monte Alejandro Rubido Garcia bir radyoya yaptığı açıklamada, Jalisco'da bir uyuşturucu çetesine yönelik "Jalisco Operasyonu" kapsamında devriye gezen askeri helikopterin silahlı kişiler tarafından düşürülmesi olayında ölenlerin sayısı 15'e yükseldiğini açıkladı.
Ölenlerden 6'sı asker, 8'i çete üyesi ve biri Jalisco Savcılığı görevlisi olduğunu belirten Rubido, "Kayboldu zannettiğimiz 3 asker aslında ölmüş. Helikopterin enkazından çıkarılan yanmış cesetlere yapılan DNA test sonuçları bunu gösteriyor" dedi.
Helikopterin RPG tipi roketatarla vurulduğunu ifade eden Rubido, "Helikopter bölgede anormal bir konvoy tespit etmesi üzere konvoya yaklaştı, o anda çete üyeleri tarafından RPG roketatarıyla vuruldu" diye konuştu.
Geçen cuma günkü hava devriyesinde 2'si federal polise 2'si hava kuvvetlerine ait 4 helikopterin görev aldığını kaydeden Rubido, düşürülen helikopterin hava kuvvetlerine ait olduğunu aktardı.
Rubido, olayın ülkesinde "anormal" olduğunu vurgulayarak, ilk kez bu büyüklükteki bir helikopterin düşürüldüğünü bildirdi.

- 19 gözaltı
Öte yandan, Jalisco Başsavcısı Luis Carlos Najera Gutierrez de Velasco basına yaptığı açıklamada, helikopterin "Jalisco Yeni Nesil Karteli" (CJNG) uyuşturucu çetesi tarafından düşürüldüğüne dikkat çekerek, saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Gözaltına alınanlar arasında bir de çocuğun olduğunu söyleyen Najera, gözaltına alınanlardan 6'sının "terör ve organize suçlar işlemek" suçlamasıyla tutuklandığını, diğerlerin ise saldırıyla doğrudan ilişkilerinin tespit edilmediğini ancak "akaryakıt hırsızlığı" gibi işledikleri farklı suçlardan dolayı tutuklandıklarını belirtti.
Ulusal Savunma Birimi yetkilileri tarafından 1 Mayıs'ta yapılan açıklamada, Jalisco'da devriye gezen helikopter, saldırganların ateş açması sonucu zorunlu iniş yapmıştı. Yetkililer, helikopterdeki üç askerin öldüğünü ve 12 askerin de yaralandığını bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...