Tgrt Haber
23 May 2015 15:02

Meksika'da kanlı çatışma, 43 ölü

Meksika'nın batısında, uyuşturucu karteli üyesi olduklarından şüphelenilen silahlı bir grup ile emniyet güçleri arasında çıkan çatışmada 40'tan fazla kişi öldü

Meksika'da kanlı çatışma, 43 ölü
meksika, çatışma, kanlı çatışma,

Meksika'nın batısında yer alan Michoacan ile Jalisco eyaletleri arasındaki bölgede silahlı kişilerle emniyet güçleri arasında çıkan çatışmada 42 şüphelinin öldüğü açıklandı. Çatışma bir de güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Jalisco eyaletine, Meksika'nın en güçlü uyuşturucu karteli olarak kabul edilen "Jalisco Yeni Nesil Karteli" (CJNG) uyuşturucu çetesinin hakim olduğu biliniyor.
Kartelin lideri Heriberto Acevedo Cardenas, 23 Mart'ta polisle çete arasında çıkan çatışmada ölmüştü. Jalisco Başsavcısı Luis Carlos Najera Gutierrez de Velasco 2 Mayıs'ta basına yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta altısı asker, sekizi çete üyesi ve biri Jalisco Savcılığı görevlisi olmak üzere toplam 15 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin, CJNG tarafından düşürüldüğünü belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...