Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2015 20:50

Merkel'den Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’nin sığınmacı krizinin çözümünde ‘’kilit ülke’’ olduğunu söyledi.

Merkel'den Türkiye açıklaması
merkel, almanya, türkiye,

Almanya Başbakanı Angela Merkel,  Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile birlikte Avrupa Parlamentosu’nun, Strasbourg’da düzenlenen genel kuruluna hitap etti ve Avrupalı parlamenterlerin sorularını yanıtladı.

‘’Sığınmacı krizinin çözümünde Türkiye kilit ülkedir’’ ifadesini kullanan Merkel, Avrupa’ya göç akınının engellenmesi için Suriye’deki krize mutlak bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Merkel, Avrupa’yı etkisi altına alan sığınmacı krizi konusunda AB’nin kolektif bir çözüm yolu bulmasının şart olduğunu ifade etti.

Avrupa’ya gelen sığınmacıların AB’ye üye ülkelere adil şekilde dağıtılması gerektiği yolundaki görüşlerini yineleyen Merkel, AB üyesi devletlerin, sığınma başvurularında üye ülkelerin nasıl bir uygulamada bulunacaklarını belirleyen Dublin Sözleşmesi'nin, günün şartlarına uymadığı için gözden geçirilmesini istedi.

Mevcut Dublin Sözleşmesi için ‘’kullanılamaz ve yetersiz’’ ifadelerini kullanan Merkel, ‘’Mevcut sözleşme günümüzde yaşanan bu kriz koşullarına uygun değil’’ dedi.

Merkel, acilen bu sözleşmenin değiştirilmesi için gerekli sürecin başlatılması çağrısında bulundu.

Angela Merkel, son yaşanan sığınmacı krizinin BM düzeyinde çözülmesinden yana olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...