Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2015 11:35

Merkel'den Türkiye'ye destek!

Almanya Başbakanı Merkel, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, 'her ülkenin kendi topraklarını koruma hakkı olduğunu' söyledi.

Merkel'den Türkiye'ye destek!
almanya başbakanı, merkel, rus uçağı, türkiye,

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "her ülkenin kendi topraklarını koruma hakkı olduğunu" söyledi. Merkel, mecliste bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Suriye’deki ihtilafta gerçek çözümün siyasi bir çözüm olabileceğini belirterek, "Muhakkak Türkiye tarafından bir Rus uçağının düşürülmesi durumu ağırlaştırdı. Gerginliğin olmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Elbette her ülke kendi topraklarını koruma hakkı vardır" şeklinde konuştu.
Merkel, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını ve gerginliğin düşürülmesi için elden gelenin yapılmasını rica ettiğini anlattı. Viyana’daki Suriye görüşmelerine değinen Merkel,  Suriye’deki ihtilafa çözüm bulunması konusunda önemli aktörlerin bu kadar hızlı bir şekilde bir araya getirilmesinin umut verici bir gelişme olduğunu, dün yaşanan olaydan dolayı bu gelişmelerin etkilenmemesi gerektiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...