Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ekim 2018 10:48

Meteoroloji'den kritik uyarı! Bugün hava nasıl olacak? 11 Ekim 2018 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava durumuna ilişkin son dakika tahminleri yayımlandı. Yapılan uyarılara göre bugün Marmara Bölgesi ve İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok yerini gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında kalacağı açıklandı. İşte 11 Ekim 2018 Perşembe hava durumu...

Meteoroloji'den kritik uyarı! Bugün hava nasıl olacak? 11 Ekim 2018 Hava Durumu
hava durumu,bugün hava nasıl,11 ekim hava durumu

Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun birçok bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Özellikle Marmara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ildeki vatandaşların yağışlara karşı dikkatli olması istenirken, sel ve taşkınlara karşı da gerekli tedbirlerin alınması uyarısında bulunuldu. İşte Türkiye geneli hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın kuzeyi, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çanakkale, Bursa, Muğla, Denizli, Osmaniye, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Düzce, Bolu, Karabük, Tokat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Niğde, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Hakkari çevreleri ile Adana'nın doğu, Hatay'ın kıyı ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, İstanbul'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI
İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR
Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, akşam saatlerinden sonra Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, İstanbul'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın, Marmara'nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...