Tgrt Haber
20 Ekim 2016 18:25

Mizan, 'Türkiye bir güvence'

Irak'taki Arap Projesinin Genel Sekreter Yardımcısı Mizan, "Türkiye'nin Musul operasyonuna katılması, Sünni Araplara yönelik milisler tarafından işlenen suçların tekrar etmemesi yönünde güvence verecektir." dedi.

Mizan, 'Türkiye bir güvence'
ırak, türkiye, arap, sunni,

Irak'taki Sünni sivil toplum hareketlerinden Arap Projesinin Genel Sekreter Yardımcısı Nacih el-Mizan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ninova halkının Türkiye'nin Irak'taki rolünün etkin hale gelmesinden memnuniyet duyacağını ifade etti.

"Türkiye'nin Musul operasyonuna katılması, Sünni Araplara yönelik milisler tarafından işlenen suçların tekrar etmemesi yönünde güvence verecektir." diyen Mizan, Irak'ın batısındaki bölgelerde çete ve milislerden kurtulmak isteyen tüm Arapların bu görüşü paylaştığını belirtti.

"Ankara'nın desteği çok önemli"

Türkiye'nin bölgede bir denge unsuru olduğunu vurgulayan Mizan, Ankara'nın desteğini ve ortaya koyduğu çabaları çok önemli bulduklarını dile getirdi.

"Bağdat hükümetinin kararları, İran'ın istediklerinin yankısı"

Irak hükümetinin son dönemde Türkiye'ye karşı takındığı tavrı eleştiren Mizan, şunları kaydetti:

"Irak'ın karar mekanizması, İran ve Velayet-i Fakihe bağlı milisler tarafından çalınmış bulunuyor. Bağdat hükümetinin aldığı kararlar, İran'ın istediklerinin yankısıdır. Hükümetin Türkiye'ye karşı takındığı tavır, ne güneyde ne kuzeyde, ne Sünnilerden ne de Şiilerden Irak halkının görüşünü temsil ediyor."

"Milis gruplar, İran-Irak savaşının intikamını almak istiyor"

Haşdi Şabi'nin Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasıyla ilgili de görüşlerini açıklayan Mizan, "Bu milis gruplar, İran-Irak savaşının intikamını almak istiyor. Bugün bu grupları yönetenler, onlara komutanlık edenler, o gün Iraklılarla savaşan askerler." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...