Tgrt Haber
26 Şubat 2017 13:20

Musul operasyonunda şoke eden görüntü

Musul'un batı yakasını terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmak için başlatılan operasyonda bugün sekizinci gün… Irak güçlerinin ilerleyişinin yavaşladığı bölgede koşullar zorlaşıyor. Sert direnişle karşılaşan Irak özel kuvvetlerine bombalar, silahlı hava araçları ve keskin nişancılarla saldıran DEAŞ’lılar özel kuvvetlere ait araca saldırı düzenledi.

Musul operasyonunda şoke eden görüntü
musul,operasyon,

Irak’ın Musul kentinde batı bölgesinin terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonunda ilk hafta hızlı gelişmeler yaşandı. Ordunun hareketlerinin yavaşladığı haberleri gelse de ilerleyiş sürüyor. Sert direnişle karşılaşan Irak güçlerinin özel kuvvetler aracına yapılan saldırının izleri Reuters haber ajansı tarafından paylaşıldı.  DEAŞ ile Irak güçleri arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda Iraklı yaralandı.

Bu arada DEAŞ’ın kalkan olarak kullanmayı planladığı yüzlerce sivil yürüyerek Musul’dan çıkmayı balardı. Şehrin batısındaki 750 bin kişinin büyük çoğunluğunun DEAŞ’ın elinde hapis olduğu belirtildi.

Sert direnişle karşılaşan Irak özel kuvvetlerine bombalar, silahlı hava araçları ve keskin nişancılarla saldıran DEAŞ’lılar özel kuvvetlere ait araca saldırı düzenledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...