Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2015 16:57

Müthiş iddia! Esad ile YPG anlaştı

Suriye'de yeni gelişme... YPG ile Suriye rejiminin Rojava’da IŞİD’e karşı savaşta anlaştığı iddia edildi.

Müthiş iddia! Esad ile YPG anlaştı
Ordu,haber,Suriye,Londra,Beşar Esad,Genelkurmay

Rûdaw’ın haberinde, dün, Rojava’yı yöneten PYD'nin askeri kanadı YPG’nin Suriye Hükümeti’yle bir anlaşma imzaladığı öne sürüldü. Rudaw'a bilgi veren kaynak, “Anlaşma Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc ile YPG yetkilileri arasında yapıldı” dedi.
Anlaşmaya göre, Suriye Ordusu, IŞİD’e karşı savaşta YPG’ye silah, cephane ve lojstik destek verecek. PYD ya da YPG’den sözkonusu anlaşma hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. YPG’nin anlaşmadan sonra Haseke’nin bazı mahallelerini aldını öğrenildi.
Öte yandan Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), Devlet Başkanı Beşar Esad'ın emri üzerine Suriye Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Tümgeneral Fahad Casim el-Freyc'in Haseke'de görev yapan askerlerle buluştuğunu yazdı. IŞİD'e karşı savaşan askerlerle buluşan el-Freyc, Haseke'de görev yapan askerlerin tüm Suriye'nin umudu olduklarını söyledi.
SAVUNMA BAKANI PYD İLE GÖRÜŞTÜ İDDİASI
Konuyla ilgili benzer bir iddia daha var. Sol Haber'in haberine göre YDH'nin Londra’da yayımlanan Rey el-Youm gazetesinden aktardığı bilgilerde Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc'in Suriye istihbarat servisine mensup bir heyetle IŞİD saldırıları altındaki Haseke kentine gittiği ve Kamışlı’da PYD’nin üst düzey liderleriyle görüştüğü kaydedildi.
Suriye uçaklarının geçtiğimiz haftadan beri IŞİD’in yoğun saldırıları altında bulunan Haseke’ye yönelik operasyonları sebebiyle örgütün Gveyran bölgesinden çekildiği belirtilirken, isminin açıklanmasını istemeyen yerel kaynaklar, Suriye ordusu ile IŞİD arasında kentin muhtelif yerlerindeki çatışmaların sürdüğünü bildirdi.
PYD O SİLAHLARI İSTEDİ
Haberde PYD liderlerinin Freyc’den Haseke’de konuşlu olan 123. Alay’daki Suriye ordusuna ait tüm silahların kendilerine teslim edilmesini istediği, Suriye yönetiminin de bu talebe henüz bir cevap verip vermediğinin bilinmediği bildirildi.
SURİYE REJİMİ 'CEZİRE KALKANI' ORDUSU KURDU
Öte yandan Suriye ordusu, geçen hafta Haseke'de Cezire Kalkanı ismiyle bir ordu kurdu.
Yerel Kürt liderlerden Nasır Hac Mansur, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Suriye İstihbarat Servisi Başkanı Ali Memluk, Haseke Valisi Muhammed Mansura ve kentin yerel liderleriyle ile yaptığı görüşmede onlardan IŞİD’e karşı savaş için ortak bir güç oluşturmalarını istedi” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...