Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2016 16:41

NATO'dan kritik Rusya açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Rusya ile çatışmak ve yeni bir soğuk savaşa girmek istemediğini bildirdi.

NATO'dan kritik Rusya açıklaması
nato, rusya,

Stoltenberg Alman Die Welt'e yaptığı açıklamalarda, "Rusya ile çatışmak istemiyoruz. Soğuk savaş çıksın diye uğraşmıyoruz. Fakat biz Kırım'ın ilhak edilmesine ve Ukrayna'nın doğusundaki krize tepki gösteriyoruz. Siyasi diyalog için kanalları açık tutmak, krizi azaltmanın yollarını bulmak ve anlaşmazlıkların önüne geçmemiz gerek" ifadesini kullandı.Stoltenberg Rusya-NATO konseyinin önemine değindi. Bu konsey iki yılın ardından ilk kez 20 Nisan'da Brüksel'de düzenlendi. Görüşmede Rusya'yı NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko temsil etti.Stoltenberg şu şekilde devam etti: "Bu görüşme çok önemliydi, çünkü eğer susarsak hiçbir sorunu çözemeyiz. Temmuz ayında Varşova'da düzenlenecek NATO zirvesinden önce bir görüşme daha olabilir. Aynı zamanda NATO, Rusya'nın güç gösterilerine tepki göstermek zorunda. Bu sebepten dolayı doğudaki varlığımızı güçlendiriyoruz. Şu anda Rusya'nın NATO'ya dahil hiçbir ülkeye katı bir tehdit oluşturduğunu görmüyor. Fakat bizim her şeye hazırlıklı olmamız ve üye ülkelerle birlik olmamız gerek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...