Tgrt Haber
27 Ekim 2016 04:40

NATO'dan Rusya'ya sert mesaj

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'ya sert çıktı. Stoltenberg ayrıca, birliğin Karadeniz'deki gücünü artıracak önemli kararlar alındığını söyledi.

NATO'dan Rusya'ya sert mesaj
nato, rusya,

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamasında Rusya'ya sert çıkarken birliğin Karadeniz Bölgesi'ndeki varlığını güçlendirme konusunda önemli kararlar alındığını açıkladı.

KARADENİZ'DE ÖNEMLİ KARARLAR

NATO’nun Karadeniz bölgesindeki varlığını güçlendirme konusunun da ele alındığını anlatan Stoltenberg, bu bölgede, Romanya öncülüğünde çok uluslu bir askeri birlik kurulacağını söyledi. Karadeniz bölgesinde havada ve denizde de önlemler almak üzere çalışmaların devam ettiğini ifade eden Stoltenberg, ”Memnuniyetle söylerim ki bazı ülkeler, Karadeniz’de karada, havada ve denizde kurulacak güçlere katkıda bulunmaya onay verdi. Buna, Kanada, Almanya, Hollanda, Polonya, Türkiye ve ABD de dahil. Bu güce, başka müttefiklerde nasıl katkı yapacaklarını değerlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

"KAYGI DUYUYORUZ"

Stoltenberg, toplantıda Rusya’nın NATO sınırları yakınındaki askeri hareketlerinin de ele alındığına dikkati çekerek, “Rusya’nın davranışından kaygı duyuyoruz. Diyalog kurmak, tansiyon yüksekken daha büyük önem taşıyor. Müttefikler yakın gelecekte NATO-Rusya Konseyinde büyükelçiler toplantısı yapmaya hazır durumda.” diye konuştu.               

Toplantının ardından NATO savunma bakanları, beraber çalışma yemeğine geçti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...