Tgrt Haber
10 Şubat 2016 12:39

NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifakın sığınmacı krizinin yönetilmesine nasıl katkıda bulunabileceğini bugünkü savunma bakanları toplantısında ele alacaklarını bildirdi.

NATO'dan Türkiye açıklaması
nato,türkiye,

Stoltenberg, NATO savunma bakanları toplantısı öncesinde basına  yaptığı açıklamada, İttifakın savunma ve caydırıcılığının güçlendirilmesine dönük  kararlar alacaklarını söyledi.
 NATO'nun doğu kanadındaki varlığının güçlendirilmesine dair bakanların  yeni adımlar atılması hususunda görüş birliği sağlamasını beklediğini kaydeden  Stoltenberg, "Bu, NATO'nun, herhangi bir müttefike karşı herhangi bir saldırıya  cevap vereceğine dair net bir sinyal gönderecektir" dedi.
 Stoltenberg, gündemlerinde ayrıca sığınmacı krizinin de olacağını  ifade ederek, "NATO'nun Avrupa, Avrupa'ya yakın yerler, Ortadoğu, Suriye ve  Türkiye'de gördüğümüz  sığınmacı ve mülteci krizi karşısında müttefikleri nasıl  destekleyeceğini de tartışacağız. Bunu Türkiye'nin inisiyatifi temelinde  yapacağız" ifadesini kullandı.
  Meseleyi bugün ve yarın tartışacaklarını kaydeden Stoltenberg, "Ancak  bir sonuca varmak için erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü savunma bakanları  arasında bunun tartışılması önemli. Hepimiz endişeleri anlıyoruz, Ortadoğu'da  yıllardır şahit olduğumuz, aynı zamanda Avrupa için büyük bir zorluk olan  sığınmacı ve mülteci kriziyle bağlantılı insani trajedileri ve tüm zorlukları  görüyoruz. Elbette müttefikimiz Türkiye ve diğer müttefikler, NATO'nun bu konuda  nasıl yardım edebileceğini gündeme getirdiğinde bunu çok ciddi şekilde ele alırız  ve nasıl adım atacağımızı tartışırız" diye konuştu.
 
 NATO Genel Sekreteri, bu konuda diğer İttifak üyeleriyle değişik  formatlarda temaslar ve fikir alışverişi yapıldığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...