Tgrt Haber
23 Ocak 2018 20:35

NATO'dan Afrin operasyonuna destek

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Afrin'deki teröristlere yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı için Türkiye'nin güvenliğini koruma hakkı olduğunu söyledi.

NATO'dan Afrin operasyonuna destek
nato,,afrin operasyonu,

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Türkiye'nin güvenliğini koruma hakkı olduğunu söyledi.

TÜRKİYE TERÖRLE EN ÇOK MÜCADELE EDEN ÜLKE

Türkiye'nin terörle en fazla mücadele eden ülke olduğuna değinen Gottemoeller, "NATO, operasyonun ilk anında beri çok net bir şekilde Türkiye'nin güvenlik endişeleri olduğunu söylemiş ve son derece büyük bir terör tehdidiyle mücadele ettiğini belirtmiştir. Türkiye, saldırıların büyüklüğü ve sayısı dikkate alındığında son dönemde terörle en fazla mücadele eden ülke olarak dikkat çekmiştir" dedi.

Gottemoeller, "Neyse ki son dönemde, bu saldırıların azaldığını görüyoruz ancak son derece korkunç bir tehdit var. Yılardır olduğu gibi, Awacs adı verilen uçaklarla erken uyarı sistemleri çok uzun yıllardır Türk hava sahasında çok etkili. Bu uçakları yıllardır uçuruyoruz" ifadelerini kullandı.

NATO'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK ÇAĞRISI

Türkiye ile birlikte çalışacaklarını açıklayan Gottemoeller, " İspanya ve İtalya da Patriot bataryalarıyla ve Samp T sistemleriyle katkıda bulunmaya devam ediyorlar.Tüm güvenlik endişelerine karşı Türkiye'yle birlikte çalışacağız. Türkiye'nin talep ve ihtiyaçlarına göre birlikte çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...