Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Temmuz 2016 12:15

Nepal'de yağmur felaketi, 54 kişi hayatını kaybetti

Nepal'de muson yağmurlarının yol açtığı seller ve toprak kaymalarında felaketler ortaya çıktı. Son iki günde 54 kişi yaşamını yitirdi.

Nepal'de yağmur felaketi, 54 kişi hayatını kaybetti
nepal, yağmur,

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Yadav Prasad Koirala, şiddetli yağışın sebep olduğu taşkın ve heyelanlarda 54 kişinin öldüğünü, en az 20 kişinin kayıp olduğunu belirtti.Nehirlerin taşmasıyla evleri su altında kalan yüzlerce kişinin yerinden olduğunu söyleyen Koirala, seller nedeniyle mahsur kalan kişileri kurtarma çalışmalarının askerlerin ve gönüllülerin katılımıyla devam ettiğini kaydetti.

CİDDİ DURUMLAR YAŞANIYOR

Koirala, ülkenin 8 bölgesinde durumun ciddi olduğunu, bazı bölgelere giden yolların seller nedeniyle kapalı olduğunu aktardı. Nepal'de haziran ayında başlayan muson mevsimi, eylül ayına kadar sürüyor. Geçen yıl nisan ve mayıs aylarında iki büyük depremin meydana geldiği ülkede on binlerce kişi hala çadırlarda yaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...