Tgrt Haber
26 Nisan 2015 11:35

Nepal yine depremle sarsıldı

Nepal'de korkutan bir deprem daha yaşandı.

Nepal yine depremle sarsıldı
nepal,deprem,

Nepal'de 7,9 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı bin 900'ü geçti, 5 bine yakın yaralı var. 6,7’lik artçı deprem de bugün Nepal ve Hindistan’ı salladı.
Orta Asya'da Çin ile Hindistan arasında yer alan Nepal'de Cumartesi günü Türkiye saati ile 09.11 sıralarında 7,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Nepal hükümeti, şimdiye dek tespit edilebilen ölü sayısının bin 910 olduğunu belirtti. Merkezi başkent Katmandu ile batısındaki Pokhara arasında kalan bölgedeki depremde, 4 bin 625 kişi de yaralı.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, yaklaşık 27 milyon nüfusa sahip Nepal'deki 4,6 milyon kişinin depremden etkilendiğini açıkladı.
Yerin sadece 2 kilometre derinliğinde oluşan deprem, ülkede 81 yıldan bu yana yaşanan en büyük yer sarsıntısı oldu. Kırsal kesimde haber alınamayan yerleşim yerleri olduğundan ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Ülkenin tamamında hissedilen deprem, komşu ülkeler Hindistan ve Bangladeş'i de etkiledi. Kuzey Hindistan'da 44, Tibet'te 17 ve Bangladeş'te de en az 4 kişi hayatını kaybetti.
Dünkü 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından, 6,7’lik artçı deprem de bugün Nepal ve Hindistan’ı salladı. Hindistan'ın Yeni Delhi kenti ve Himalayalar'da hissedilen deprem çığa neden oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...