Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2016 13:50

Netanyahu'dan Türkiye açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi hususunda vardığı anlaşmanın çok önemli bir adım olduğunu ve ekonomileri için büyük etkiler oluşturacağını söyledi.

Netanyahu'dan Türkiye açıklaması
Binyamin Netanyahu

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşmek ve bir dizi temaslarda bulunmak için dün İtalya'nın başkenti Roma’ya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ABD’nin Roma Büyükelçiliği rezidansı Villa Taverna’da bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu, Kerry ile yalnızca İsrail-ABD ilişkilerini değil, bölgesel ve küresel boyuttaki gelişmeleri de ele aldıklarını belirterek, "İlişkilerin normalleşmesi için çok önemli bir adım. İsrail-Türkiye anlaşmasının İsrail ekonomisi için büyük etkileri olacaktır." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry de Türkiye ve İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşma için "Biz bu gelişmeden tabii ki çok memnunuz. Bu gerçekleşmesini istediğimiz adımdı." ifadesini kullandı.

Roma’da diplomasi trafiği
Netanyahu, Kerry ile görüşmesinin ardından Başbakan Matteo Renzi ile görüşmek üzere Başbakanlık Sarayı Chigi’ye geldi. Netanyahu, burada Renzi tarafından resmi törenle karşılanırken, iki lider daha sonra baş başa ve heyetlerarası görüşmeye geçti.

Bu arada, son iki gündür yoğun bir diplomasi trafiğine ev sahipliği yapan Roma’da bu sabah, Netanyahu’nun Kerry ile görüşmesinin ardından İtalya Başbakanı Renzi’nin de Kerry ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşmede İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı ile Türkiye-İsrail uzlaşmasının ana gündem maddeleri olduğu belirtildi.

Öte yandan Netanyahu, bugün yerel saatle 12.00’de (TSİ 13.00) Başbakan Binali Yıldırım ile eş zamanlı düzenleyeceği basın toplantısıyla anlaşmaya ilişkin detayları kendi kamuoyuna duyuracak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...