Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2017 15:52

New York'ta patlama: 4 Yaralı

New York'ta Times Meydanı'na yakın mesafedeki otobüs terminaline boru tipi bombayla terör saldırı düzenlendi. 4 kişinin yaralandığı olayda, bir şüpheli gözaltına alındı.

New York'ta patlama: 4 Yaralı
new york,patlama

ABD'nin New York kentine bağlı ada bölgesi Manhattan'da yerel saatle sabah 08:00 sularında patlama meydana geldi.

4 KİŞİ YARALANDI, ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

New York Polis Departmanı, 8. Cadde 42. Sokak'ta, Times Meydanı yakınlarındaki Port Authority Otobüs Terminalinde meydana gelen olayda 4 kişinin yaralandığını, yaralılar arasında durumu ağır olan kimse bulunmadığını açıkladı. Polis yetkilileri yaralı şekilde ele geçirilen zanlının da gözaltına alındığını duyurdu.

PATLAMANIN NEDENİ BORU BOMBASI, 3 TERMİNAL BOŞALTILDI

Patlama sonrası olay yerine polis ekipleri sevk edildi. New York Polis Departmanının açıklamasında A,C ve E terminallerinin boşaltıldığını bildirildi. ABC News'in polis kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, olası bir boru bombası, terminalin zemin katının altındaki bir geçitte patlatıldı.

NEW YORK VALİSİ: OLAY TERÖR SALDIRISI

Saldırının ardından bir açıklama yapan New York Valisi Andrew Cuomo, saldırının terör bağlanısı olduğunu ve amatör bir bomba düzeneğiyle gerçekleştirilen başarısız bir saldırı girişimi olduğunu açıkladı.

1 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Amerikan medyasının geçtiği bilgilere göre olayla ilgili bir şüpheli gözaltında. ABD medyası, gözaltına alınan şüphelinin üzerinden bomba yeleği çıktığı bilgisini geçiyor.
Patlamanın terör saldırısı olup olmadığıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ: TRUMP'A BİLGİ VERİLDİ

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Twitter'dan Patlama hakkında Başkan Donald Trump'a bilgi verildiğini açıkladı.

ABD'NİN EN BÜYÜK OTOBÜS TERMİNALİ

Patlamanın olduğu Port Authority terminali, ABD'nin en büyük otobüs terminali. Terminali yılda 65 milyondan fazla yolcu kullanıyor.

"PATLAMANIN SEBEBİ BORU TİPİ BOMBA"

TGRT Haber'e konuşan Amerika'nın Sesi televizyonundan Mehmet Sümer, patlamanın ufak çaplı olduğunu ifade etti. Patlamanın boru tipi bir bombadan kaynaklandığı yönünde bir bilginin olduğunu belirten Sümer, henüz bilginin doğrulanmadığını ve resmî açıklamanın beklendiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...