Tgrt Haber
06 Mart 2015 05:58

O ülke, topraklarının bir kısmını komşusuna verecek!

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, ülke topraklarının bir kısmının Polonya’ya geçebileceğini açıkladı.

O ülke, topraklarının bir kısmını komşusuna verecek!
Çek Cumhuriyeti,Polonya

The Telegraph’in haberine göre Sobotka, “Polonya, kendi topraklarını geri alacak. Halihazırda anlaşmanın ayrıntıları gizli tutuluyor, bu nedenle başka yorumda bulunamam” dedi. Çek Cumhuriyeti yönetiminin bu kararı kuzey komşu ile iyi ilişkileri koruma isteğiyle gerekçelendirilirken, ilgili teklifin Polonya’ya iletildiği açıklandı. Polonya resmi temsilcilerinin tepkisi hakkında bilgi verilmedi.

The Telegraph, söz konusu toprakların Çek Cumhuriyeti’nin kuzeyindeki Moravia ve Bohemya bölgelerinde yer alan 3,68 kilometrekarelik arazinin olduğunu belirtti. Polonyalıların görüşüne göre İkinci Dünya Savaşı sonucu yasadışı olarak Çekoslovakya’ya geçen bu toprak parçası için defalarca hak iddia etmişti. Çek Cumhuriyeti’nin kuzeyindeki küçük şehirlerinden birinin Belediye Başkanı Eva Pavliçkova da aynı görüşü dile getirerek, “Devlet topraklarının Polonya’ya devri amacıyla ayrıldığını” doğruladı. İngiliz gazetesi The Telegraph, Çek Cumhuriyeti yönetiminin temsilcilerinin defalarca tartışmalı topraklar için Polonya’ya maddi tazminat teklif ettiğini, ancak Polonya’nın sorunun çözümünü reddettiğini kaydetti.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...