Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2016 11:37

Obama ve Fidel Castro’nun benzerleri buluştu

Küba’da 1959 yılındaki komünist devrimin ardından kesilen ABD-Küba ilişkilerinin 2014 yılında yeniden tesis edilmesiyle birlikte ABD Başkanı Barack Obama ve Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun benzerleri Azerbaycan’da bir araya geldi.

Obama ve Fidel Castro’nun benzerleri buluştu
obama, Fidel Castro,

 Obama’nın Mart ayında Küba’ya düzenlediği ziyarette gerçekleşmeyen Obama-Fidel Castro görüşmesinin ardından iki liderin benzerleri Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de buluşarak dünyaya barış mesajı verdi. Bakü’de buluşan Azerbaycanlı Obama Asıf Mustafayev ve Azerbaycanlı Castro Vahid Rüstemov hem beraber çay içti hem de şehit mezarlarını ziyaret ederek dua ettiler. Görüşmenin gündemindeyse terör saldırıları ve dünya barışı vardı. Obama’nın benzeri Asıf Mustafayev, “2009’da Amerika’da hükümet değişikliği olduğunda Fidel Castro’nun benzeriyle bir araya geldik. Amerika ve Küba arasında ilk barışı sağlayan liderlerin benzerleriyiz. 2009’da Küba ve Amerika arasındaki buzların eriyeceğine inanıyorduk. Obama’nın Küba’ya iyi niyetlerle gittiğini biliyorum. Ben de Obama’nın benzeri olarak Fidel Castro’nun benzeriyle görüştüm” dedi.

“TRUMP KİBRİT GİBİ. YANDIKTAN SONRA KÜL OLUR GİDER”
ABD Başkanlık yarışının Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump’ın Müslümanlar hakkındaki düşüncelerini değerlendiren Obama’nın benzeri Asıf Mustafayev, “Donald Trump bir kibrit gibi. Yandıktan sonra kül olur gider. O ve onu destekleyenler de sadece Amerika’nın değil bütün dünyanın ekonomisini çıkılmaz hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

Fidel Castro’nun benzeri Vahid Rüstemov, iki liderin benzerleri olarak barış mesajı amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Fidel Castro’nun benzeri Rüstemov, “Biliyorsunuz ki Barack Obama kendi ailesiyle birlikte Küba’ya gitti ve orada sıcak bir şekilde karşılandı. Biz bir daha, bir araya gelerek onların barışmasına destek vermek istedik. Barışın sürmesini ve terör olaylarının durmasını istiyoruz. Bütün ülkeler birbirleriyle işbirliği içinde olsunlar ve yaşanacak daha iyi bir dünya oluştursunlar” diye konuştu.

“TAKSİM’E KARANFİL BIRAKMAK İSTİYORUZ”
Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan terör olaylarından üzüntü duyduğunu belirten Rüstemov, “Bir arzum var. Obama’nın benzeriyle birlikte Türkiye’ye gidip terör sonucunda hayatını kaybedenler için Taksim Meydanı’na karanfil bırakmak istiyorum. Bir de orada ‘Teröre hayır’ diyelim” dedi.
Amerika’yla Küba arasında ilişkiler normalleşmeye başlasa da hala 2 ülke arasında çözülemeyen pek çok sorun var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...