Tgrt Haber
07 Aralık 2016 15:18

Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir uçak, başkent İslamabad'a yaklaşırken radarla irtibatı koptu. Görgü tanıkları, 47 yolcu bulunan uçağın Havelian yakınlarında düştüğünü aktarıyor.

Pakistan'da yolcu uçağı düştü
pakistan,yolcu uçağı,

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, başkent İslamabad yakınlarında düştü. Kuzeydeki Çitral'den başkent İslamabad'a doğru havalanan uçaktan haber alınamadığı bilgisinden dakikalar sonra, uçağın düştüğü açıklandı.

47 yolcunun bulunduğu uçak, yerel saatle 16.30'da Havelian kenti yakınlarına geldiğinde radar ekranından çıktı. Yerel yetkililer, PK-661 sefer sayılı uçağın Çarşamba günü öğleden sonra kuleyle irtibatını yitirdiğini bildiriyor.

Görgü tanıkları, Havelian yakınlarında düşen uçaktan koyu bir duman bulutunun yükseldiğini aktarıyor. Birçok yanmış cesedin etrafa saçıldığını belirten görgü tanıkları, kurtulan olmadığını söylüyor. Yerel yetkili Tac Muhammed Han, "Tüm cesetler tanınmayacak derecede yanmıştı" dedi.

Pakistan ordusu, 21 cesedin enkazdan çıkarıldığını resmen açıkladı.

ESKİ POP STAR DÜŞEN UÇAKTA

Reuters haber ajansı, düşen uçakta ülkenin ünlü pop starı Cüneyt Cemşit ve ailesinin bulunduğunu bildiriyor. 80'ler ve 90'larda Vital Signs rock grubunda yer alan Cemşit, peşinden gelen yıllarda kariyerine tek başına devam etmiş ve daha sonra televizyonlarda vaiz olmuştu.

Yerel Geo televizyonu, uçağa binen yolcuların listesini yayınladı. Kanalın paylaştığı listede 42 yolcunun ismi bulunuyor. Bu listeye göre, uçakta beş de mürettabat bulunuyordu.

ENKAZ BULUNDU

Kazanın gerçekleştiği yer, başkent İslamabad'a 125 kilometre mesafede. Arama kurtarma ekipleri, uçağın enkazını kazadan dakikalar sonra buldu. Ordu birlikleri ise, bölgeye helikopterle ulaştı.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir Airbus A300 uçağı, 1992 yılında Nepal'in başkenti Katmandu'da düşmüş ve 167 kişi ölmüştü.

Son büyük uçak kazası ise altı yıl önce gerçekleşmişti. Karaçi'den İslamabad'a doğru havalanan özel bir havayoluna ait yolcu uçağının düşmesiyle 152 kişi can vermişti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...