Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Şubat 2016 21:04

PEGIDA Avrupa'nın 14 kentinde gösteri düzenledi

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi, "vatanseverler günü" ilan ettiği bugün, Avrupa'nın 14 kentinde gösteri düzenledi.

PEGIDA Avrupa'nın 14 kentinde gösteri düzenledi
pegida,

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi, "vatanseverler günü" ilan ettiği bugün, Avrupa'nın 14 kentinde gösteri düzenledi. Ana gösteri, PEGIDA'nın 2014 yılının Ekim ayında kurulduğu Almanya'nın Dresden kentinde yapıldı.

Kendilerini "Batı'nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar" olarak adlandıran PEGIDA'nın Dresden şehrindeki gösterisine yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

PEGIDA'nın kurucusu Lutz Bachmann hasta olduğu için gösteriye katılmadı.

Kendilerini GEPIDA (Dresden'deki Yabancılara Hoşgörüsüzlüğe Karşı Sinirlenen Vatandaşlar) olarak adlandıran karşıt grup da Elbe nehrinin diğer tarafındaki tarihi "Tiyatro Meydanı"nda toplandı.

Gruptakiler, nehrin karşı yakasından, PEGIDA taraftarlarının bulunduğu tarafa doğru yüksek sesli müzik çalarak ve değişik müzik aletleri kullanarak gösteriyi bastırmaya çalıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...