Tgrt Haber
16 Nisan 2018 21:07

Pentagon'dan skandal PKK/PYD talebi

Pentagon'un 2019 Savunma Bütçesi'nde, Suriye'de PYD/PKK'nın da dahil olduğu 60-65 bin kişilik güç için silah ve ekipman talep ettiği ortaya çıktı

Pentagon'dan skandal PKK/PYD talebi
pentagon,pyd,pkk

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'nin doğusunu birlikte kontrol ettiği PYD/PKK için 2019 Savunma Bütçesi'nden silah ve ekipman talep etti.

Pentagon yönetimi, Suriye'de Münbiç, Ayn el-Arab, Tel Abyad, Rakka, Kamışlı ve Haseke gibi birçok il ve ilçeyi işgal eden terör örgütü PKK/PYD ile birlikte hareket ediyor. Türkiye, Afrin Harekatı'nın ardından Fırat'ın Doğusu'ndan PKK'nın çekilmesi için ABD'yi uyarmıştı. Başlatılan görüşmeler ABD'de Dışişleri Bakanı değişikliği nedeniyle askıya alınırken, Ankara'da ismini açıklamayan üst düzey bir Amerikan yetkilisi "Trump, Türkiye'nin Suriye'deki endişelerini giderecek bir yol bulun" talimitı verdiğini açıklamıştı.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha Tel Rıfat ve Münbiç'in de terörden temizleneceği mesajını vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...