Tgrt Haber
12 Ağustos 2017 06:34

Peşmerge ile DEAŞ arasında şiddetli çatışma

DEAŞ'lı terörist gruplar ile Peşmerge birlikleri arasında Kerkük'e bağlı Hawice kasabasına ve Türkmen bölgesi Taze ve Tavuk bölgelerinde çok şiddetli çatışmalar başladı.

Peşmerge ile DEAŞ arasında şiddetli çatışma
peşmerge,,deaş,,ırak,

ABD destekli Musul operasyonun sona ermesi ile birlikte DEAŞ'li terörist grupların bir kısmının kentin güneyindeki Kerkük'e bağlı Hawice kasabasına ve Türkmen bölgesi Taze ve Tavuk bölgelerine geçtikleri tespit edilmişti. Bu gece yarısından sonra DEAŞ'li terörist gruplar ile Peşmerge birlikleri arasında çok şiddetli çatışmaların başladığı belirtiliyor.

Bölgede sadece sivil Türkmen ve Kürtlerin olması bölgedeki yerel halkı korkulurken çatışmaların Şii Türkmen bölgelerine sıçrama riski olduğu ve DEAŞ'in bölgede çok sayıda sivili öldürebileceği belirtiliyor. Diğer taraftan Çatışmaların DEAŞ'in düşman ilan ettiği Kakai köylerinde devam ettiği bölgeden gelen haberler arasında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...