Tgrt Haber
30 May 2016 19:50

Peşmerge'nin DAEŞ operasyonunda 140 militan öldürüldü

Hazır Cephesi Peşmerge Komutanı Teymur, terör örgütü DAEŞ'e karşı önceki gün başlatılan operasyonda 9 köyün geri alındığını ve 140 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Peşmerge'nin DAEŞ operasyonunda 140 militan öldürüldü
peşmerge, daeş, operasyon,

Irak'ın Musul kentindeki Hazır Cephesi Peşmerge Komutanı Arif Teymur, terör örgütü DAEŞ'e karşı Musul'un doğusunda başlatılan operasyonda yaklaşık 140 militanın öldürüldüğü ve 150 kilometrekarelik alanın da kontrol altına alındığını bildirdi.

Teymur, Hazır Cephesi'nde yaptığı basın açıklamasında, "Terör örgütü DAEŞ'in Erbil kenti üzerindeki tehlikesinin ortadan kaldırılması ve geri püskürtülmesi için önceki gün başlatılan operasyonda 9 köy geri alındı ve 140 militan öldürüldü. Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da örgüte ait bomba yüklü 15 aracı imha etti. Bunun yanında Peşmerge güçleri stratejik konuma sahip Musul ovasında yaklaşık 150 kilometrekarelik bir alanda da tam hakimiyet sağladı" ifadelerini kullandı.

Operasyon sonucu çıkan çatışmalarda 4 Peşmerge'nin hayatını kaybettiğini belirten Teymur, 23'ünün ise yaralandığını aktardı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait askerlerin doğrudan operasyona katıldığına dair medyada çıkan iddialara da değinen Teymur, "Hiçbir uluslararası koalisyon askeri Peşmerge güçleriyle doğrudan çatışmalara katılmadı ancak cephe gerisinde bazı askeri danışmanlar vardı. Bunun yanında uluslararası koalisyona ait savaş uçakları havadan tam destek sağladı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...