Tgrt Haber
25 May 2015 18:31

PKK ve İKDP arasında mevzi kapma savaşı

Irak'ın dağlık kesimlerinde, PKK ile İKDP arasında "mevzi kapma" nedeniyle çıkan çatışmada ölen peşmergenin cenazesi Erbil'e getirilerek toprağa verildi.

PKK ve İKDP arasında mevzi kapma savaşı
pkk, ikdp, çatışma,

Dün Keleşin'deki çatışmada hayatını yitiren Kadir Kerim'in (40)  cenazesi, Sabah erken saatlerde bölgeden alınarak Erbil'e getirildi. İKDP'lilerin  yaşadığı Baherka nahiyesine bağlı Cejneka Kampı'na getirilen Kerim'in cenazesi aralarında kadınlarında olduğu bir peşmerge grubu tarafından karşılandı. Kerim'in cenazesi, evinin önünde bir süre bekletildikten sonra toprağa  verilmek üzere kamp mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının  ardından gerçekleştirilen tören eşliğinde toprağa verildi.  Cenaze töreni sırasında Kerim'in yakınları fenalık geçirdi.
 
Kerim'in oğlu Kadir, kardeşler arası savaşın zamanı olmadığını belirtti, "En çok üzüldüğüm nokta babamın bir  Kürt tarafından öldürülmesidir. Eğer başka birileri tarafından öldürülmüş olsaydı  belki daha az üzülürdüm. Ama onun canına kardeşleri kıydı. Bu yüzden üzüntüm  büyük" dedi.
 
 İKDP Siyasi Büro Üyesi Miro Aliyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada  partilerinin uzun yıllardır İran'daki Kürtlere hizmet ettiğini ve bu yolda çok  kayıp verdiklerini bildirdi. Bu ölümlerin özgür bir ülkede yaşamak için yaşandığını savunan Aliyar,  "Acı çekmemize sebep olan şey, arkadaşımızın Kürt biri tarafından şehit  edilmesidir. Bu içimizi yakıyor. Yaşanan bu meseleyi sert bir şekilde kınıyoruz.  Kardeşin kardeşi öldürmesine karşı olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz" diye  konuştu.
 
Partilerinin, PKK'nın şu an sahiplendiği dağlarda yıllarca İran ile  savaştığını dile getiren Aliyar, şöyle konuştu:
 
 "1981 yılında dağları bıraktığımız PKK, şu an bizim oraya gitmemize  izin vermiyor. Bunu anlamıyoruz ve kabul etmiyoruz. PKK'nın şu an izin vermediği  dağlar bizim bölgemizdir. PKK, o dağların üzerinde hak iddia edemez. Bıraksın  herkes o bölgeleri rahatlıkla kullanabilsin. Biz tarihten ders almış bir parti  olarak kardeş savaşına karşıyız." Kandil Dağı'nın Keleşin bölgesindeki çatışmada, İKDP'li 2 peşmergenin  hayatını kaybettiği belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...