Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2016 01:52

Polonya'dan AB'ye sığınmacı eleştirisi

Polonya İçişleri Bakanı Blaszczak, AB Komisyonunun sığınmacı kriziyle ilgili sunduğu yeni reform sistemini “mantıksız” bulduklarını bildirdi.

Polonya'dan AB'ye sığınmacı eleştirisi
polonya, ab,

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Blaszczak, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun, sığınmacı kriziyle ilgili sunduğu yeni reform sisteminin “mantıksız” olduğunu söyledi.

Polonya’nın kamu televizyonu TVP’ye açıklamada bulunan Blaszczak, AB Komisyonunun sığınmacı krizine ilişkin sunduğu yeni reform kararını eleştirdi.

"AB'ye üye devletlerin hakları ihlal oluyor"

Blaszczak, “Bu, çok kötü bir sistem. Karara göre, Avrupa Komisyonu sığınmacıları farklı AB ülkelerine tahsis edecek ve yerleştirecek. Böylece AB'ye üye devletlerin hakları ihlal oluyor.” ifadelerini kullandı.

Sığınmacı kabul etmek istemeyen ülkelerin para cezasına çarptırılacağına dikkati çeken Blaszczak, Polonya’nın böyle bir politikaya karşı olduğunu vurguladı.

AB’nin kararının "mantıksız" olduğunu savunan Blaszczak, “Bu nasıl bir kural? Sığınmacı kabul etmemesi hakkını neden satın almak zorundayız? Polonya hükümeti kesin olarak böyle bir sistemin çok anlamsız olduğunu belirtmektedir.” dedi.

AB Komisyonu, AB’nin sığınmacılık kurallarında reform öngören bir taslak hazırlamıştı. Buna göre üzerine düşen sayıda sığınmacı kabul etmeyen ülkeleri ağır para cezası bekliyor. AB Komisyonu, kabul edilmeyen her bir sığınmacı için 250 bin avro para cezası öngörüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...