Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2018 17:04

Polonya'da kabine değişikliği

Polonya'nın yeni Başbakanı Mateusz Morawiecki, kabine değişikliğine giderek bazı bakanlıklara atama yaptı.

Polonya'da kabine değişikliği
polonya,,kabine,

Kabine değişikliğine giderek bazı bakanlıklara atama yapan Polonya'nın yeni Başbakanı Mateusz Morawiecki, Dışişleri Bakanlığına geçen yıl bakan yardımcısı olan Jacek Czaputowicz'i ve Savunma Bakanlığına ise Mariusz Blaszczak'ı atadı.

Morawiecki, Başbakanlık görevinin yanı sıra sürdürdüğü Kalkınma  Bakanlığı görevini Teresa Czerwinska'ya, Maliye Bakanlığı görevini ise Jerzy  Kwiecinski'ye devretti.

İçişleri Bakanlığına Joachim Brudzinski, Sağlık Bakanlığına Lukasz  Szumowski ve Çevre Bakanlığına Henryk Kowalczyk atandı.

Morawiecki, yaptığı açıklamada, bugüne kadar görev yapan bakanların  çok iyi çalıştıklarını belirterek, yeni kabinenin hedefinin güçlü Avrupa'da  egemen Polonya'yı inşa etmek olduğunu söyledi.

Polonya'da Beata Szydlo'nun başbakanlıktan istifası sonrası kurulan  Morawiecki hükümeti 11 Aralık'ta yemin ederek göreve başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...