Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2015 23:36

Poroşenko, 'Federasyona izin verilmeyecek'

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, ülkesinde federasyona izin verilmeyeceğini bildirdi.

Poroşenko, 'Federasyona izin verilmeyecek'
poroşenko,

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinde federasyona izin verilmeyeceğini bildirdi. Reformlar Ulusal Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, ülkesinde gerçekleştirilecek reformlara ilişkin bilgi verdi. Yerel yönetimlere yetki verilmesi konusuna değinen Poroşenko, güvenlik, kamu düzeni ve dış ilişkiler gibi alanlarda yerel yönetimlere yetki verilmeyeceğini söyledi.

Ülkesinin üniter bir yapıya sahip olacağını dile getiren Poroşenko, "Herhangi bir federasyona izin verilmeyecektir. Savunma, güvenlik, kamu düzeni ve dış ilişkiler gibi devlet yönetiminin bütünlüğünü ve zincirini sağlayacak kilit konular mutlaka devletin yetkisi dahilinde kalacaktır" dedi.

Poroşenko, "Donetsk, Luhansk, Kharkiv, Besarabya" gibi cumhuriyetler oluşturulmasına izin verilmeyeceğini belirterek, buna çaba gösterenlere de anında tepki vereceklerini anlattı. Poroşenko, ülke geleceğinin, yetkilerin yerel yönetimlere devredilmesinden geçtiğini de sözlerine ekledi.

Geçen yıldan bu yana hükümete karşı direnişini sürdüren doğudaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna’nın federe bir yapıya kavuşmasını ve kendilerine özerkliğin verilmesini talep ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...