Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2018 23:13

Putin'den kritik Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım'da Avrupa'ya uzanacak hattın rotasını Türkiye ile sürekli istişare ettiklerini belirterek, "Bulgaristan da bu noktadaki alternatiflerden birisi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünkü telefon görüşmemizde bunu teyit etti. Türk ve Bulgar dostlarımızla bunun üzerinde somut olarak çalışıyoruz." dedi.

Putin'den kritik Türkiye açıklaması
putin,,turkiye,

Putin, başkent Moskova'da Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile  yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Rusya'nın, Bulgaristan'da inşa edilmesi planlanan Belene Nükleer Güç  Santrali projesine devam edebileceğini belirten Putin, "Projeye elbette piyasa  şartlarını gözeterek ve Bulgaristan'ın arzu etmesi halinde devam edebiliriz."  ifadesini kullandı.
Borisov ile yaptığı görüşmede TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin  de ele alındığını dile getiren Putin, "Projede Avrupa'ya uzanacak hattın rotasını  Türk ortaklarımızla sürekli istişare ediyoruz. Bulgaristan da bu noktadaki  alternatiflerden birisi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünkü telefon  görüşmemizde bunu teyit etti. Türk ve Bulgar dostlarımızla bunun üzerinde somut  olarak çalışıyoruz." dedi.
 
TürkAkım üzerinden Avrupa'ya sevk edilecek doğalgazla ilgili  detayların diğer sevk noktalarındaki duruma bağlı olduğunu ifade eden Putin, "Bu  detaylar, Avrupa pazarına enerji kaynakları sağladığımız tüm sevk noktalarının  genel durumuna bağlı. Ukrayna üzerinden gaz sevkiyatı veya Kuzey Akım 2 Projesi  ile ilgili konular hala açık." diye konuştu.
 
Borisov da TürkAkım projesinde ikinci hattın Bulgaristan'a  uzatılmasını arzu ettiklerini belirterek, "Putin, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  yaptığı görüşmede TürkAkım'ın Bulgaristan'a uzanması fikrine kimsenin itiraz  etmediğini söyledi." ifadesini kullandı.
 
Rus gazını Türkiye'ye, Türkiye üzerinden de Avrupa'ya taşıyacak  TürkAkım doğalgaz boru hattı her biri yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye  sahip iki hattan oluşacak. Projede ikinci hattın Yunanistan veya Bulgaristan  üzerinden İtalya'ya ilerlemesi, değerlendirilen güzergahlar arasında bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...