Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2017 10:38

Ramazan'ın ilk günü intihar saldırısı

Afganistan'da bir futbol sahasının kenarına yerleştirilen bomba yüklü aracı içindeki saldırgan havaya uçurdu, en az 14 can kaybı var. Kutsal ay Ramazan'ın ilk günü gerçekleşen şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 28.

Ramazan'ın ilk günü intihar saldırısı
Afganistan, Taliban, Host, canlı bomba, bomba, patlama, ölüm,

Taliban'ın saldırılarını artırdığı Afganistan, Ramazan ayının ilk günü patlayan bomba ile sarsıldı. Bomba yüklü bir aracı kullanan intihar saldırganı, ülkenin doğusunda yer alan Host şehrindeki bir futbol sahasının yanına araçla yanaştı. Aracın infilak etmesiyle en az 14 kişi öldü.

Yerel Hastane kaynakları, 14 cesedin teslim alındığını, sekiz yaralının tedavisinin ise halen devam ettiğini bildiriyor.

Host'taki sağlık yetkilisi Gül Muhammedin Mangal, "Cesetler tanınmaz haldeydi, sivil ya da asker olduklarını söylemek çok zor" dedi.

Kuzeybatıdaki Badgis'te ise Kadis semtinde militanlar güvenlik güçlerine saldırdı. Çatışmada altısı asker sekizi sivil 14 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, 22 militanın öldürüldüğünü bildiriyor.

Afganistan'da son olarak dün Kandahar eyaletindeki bir Ordu kampına Taliban üyeleri saldırmıştı. Şahveli Kot ilçesindeki kampı hedef alan militanlar, 15 askeri öldürmüştü.

İlçedeki bir diğer kamp da üç gün önce baskına uğramış ve 10 asker yaşamını yitirmişti.

Afganistan'da halen fazlasıyla etkin olan Taliban örgütü, ilkbaharda saldırılarını artırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...