Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2017 17:43

Ruhani uyardı: Eğer yaşanırsa...

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, güvenlik araçlarının artırılmasının, "Toplumda yaşanacak herhangi bir kutuplaşma, etnik ve dini ihtilaf" durumunda güvenliği sağlamada etkili olamayacağını belirtti.

Ruhani uyardı: Eğer yaşanırsa...
ruhani,iran,

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da  katıldığı bir toplantıda konuşan Ruhani, ülkedeki siyasi çekişmelerin toplumda  kutuplaşmalara neden olmasına dikkati çekti.

 
Ülkedeki siyasi grupların birlik içinde olması ve toplumda kin ve  nefret duygularını beslemekten kaçınması gerektiğini belirten Ruhani, "Güvenlik  gücümüzü 10 kat, silahlarımızı 100 kat artırsak dahi toplumda etnik veya dini bir  ihtilaf çıkması ve güvenin ortadan kalkması halinde ülkede güvenlik diye bir şey  kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.
 
Ruhani, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yürütülecek  kampanyalarda kamu malının kullanılmaması uyarısında bulunarak, "Herhangi bir  askeri güç dahi bir usulsüzlük yapsa buna karşı çıkmalıyız." dedi.
 
İran'ın güneybatısında Arap nüfusun yoğun olduğu Huzistan eyaletinde  yaşanan çevre krizine de değinen Ruhani, bölgedeki çevresel sorunların kısa  zamanda çözülemeyeceğini belirterek, "Doğaya yapılan zulümler, tabiatın bize  küsmesine neden oldu." ifadesini kullandı.
 
Huzistan eyaletini etkisi altına alan kum fırtınasından kaynaklı  elektrik ve su kesintilerinin günlerce giderilememesi nedeniyle hükümetin yaşanan  sorunlara duyarsız kaldığını düşünen vatandaşlar, Ahvaz Valiliği önünde  protestolar düzenlemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...