Tgrt Haber
09 Şubat 2016 21:36

Ruhani'ye 'adil seçim' mektubu

İran'ın önde gelen üniversitelerinde görev yapan 296 akademisyen, ülkede adil, rekabetçi ve sağlıklı bir seçim ortamının sağlanmasını talep etti.

Ruhani'ye 'adil seçim' mektubu
ruhani, mektup,

İran'ın önde gelen üniversitelerinde görev yapan 296 akademisyen, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye bir mektup yazarak, ülkede adil, rekabetçi ve sağlıklı bir seçim ortamının sağlanmasını talep etti.​

İran'dan yayın yapan "kaleme.ir" sitesinin yayımladığı mektupta, "Sınırlı sayıda adayın katıldığı ve rekabete uygun olmayan adaletsiz seçimlerin düzenlenmesi, bölgesel rakipleri karşısında İslam Cumhuriyeti'ne zarar verecektir" ifadelerine yer verildi.

"Sağlıklı seçim ortamı" talebi

İran'ın önde gelen üniversitelerinden akademisyenlerin imza attığı mektupta Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından seçimlere katılmak isteyen birçok adaya yeterlilik verilmemesinin ülkede hayal kırıklığı oluşturduğu ve bu durumun ülkenin ilerlemesine ciddi zarar verdiği belirtildi.

Mektupta, Cumhurbaşkanı Ruhani'ye göreve gelmeden önce ülkenin anayasasının korunması için yemin ettiğini hatırlatan akademisyenler, Ruhani'den adil, rekabetçi ve sağlıklı bir seçim ortamını sağlamasını istediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...