Tgrt Haber
28 Nisan 2017 09:45

Rus Başbakan'ın istifası isteniyor

Hakkındaki son yolsuzluk iddiaları sonrası bir kez daha "Başkan Putin yollarını yakında ayırabilir" yorumları güçlenen Başbakan Medvedev gündemde... “

Rus Başbakan'ın istifası isteniyor
rusya,başbakan,istifa,putin,

Rusya’da halkın yarısına yakını Başbakan Medvedev’in istifasını istiyor” sonucu çıkan ankete Medvedev’den tepki geldi. Yuri Levada şirketinin anketine katılan Rusya vatandaşlarının yüzde 45’inin, yolsuzluk iddiaları sonrası Medvedev’in istifa etmesi gerektiğini söylediği açıklanmıştı. 
Bunun üzerine açıklama yapan Medvedev’in sözcüsü Natalya Timakova, bu anketin “politik sipariş” olduğunu savundu.
 
Anketin “demogojiden ibaret” olduğunu belirten Timakova, anket sonuçlarının Kremlin’de incelendiğini söyledi.
 
Söz konusu anketin, Başbakan Dmitri Medvedev'in sahibi olduğu yüklü miktardaki servetle ilgili ortaya atılan iddiaların ve protestoların, Medvedev'in halk nezdindeki saygınlığına ciddi darbe vurduğunu gösterdiği iddia edilmişti. 
 
Yuri Levada şirketinin anketine göre Rusya vatandaşlarının yüzde 38'i, "İktidarın bu konuda söyleyeceği bir şey yok, dolayısıyla hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar" dyor. 
 
Ankete göre halkın yüzde 19'u, Medvedev'e yöneltilen suçlamaların adil olduğunu, ancak Başkan Putin'in yolsuzluklara karışmadığını düşünüyor.
 
Anket katılımcılarının yüzde 19'u "Tüm devlet yöneticilerinin yolsuzlukların içinde olduğu fikrindeyim" derken, yüzde 24'lük kesim soruyu yanıtsız bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...