Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2016 13:52

Rusya, ABD ile Suriye anlaşmasının ayrıntılarını yayınladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD ile Suriye konusunda varılan anlaşmanın metnini yayınladı.

Rusya, ABD ile Suriye anlaşmasının ayrıntılarını yayınladı
abd,rusya,

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD ile Suriye konusunda varılan anlaşmanın metnini yayınladı.Bakanlık, Washington'dan tüm ikili anlaşmalar paketinin kamuoyuna sunulmasını ve teröristler ile muhalefeti ayırmaya ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmesini de istedi.
Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamalarında, Rusya'nın her seferinde belgelerin onaylanmasının ardından kamuoyuna sunulmalarını teklif ettiği de vurgulandı. Fakat Amerika'nın bunu reddettiği belirtildi.Aynı zamanda bakanlık, Washington'un teröristler ile muhalefetin ayrılmasına ve ateşkes rejimine uymayan terRusya ile birlikte ateş açılmasına ilişkin yükümlülüklerini herkesin gözü önünde onaylamayı kabul etmediğine de dikkat çekti.
 Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:
 "Washington'un 'Zayıf' muhalif gruplar olarak adlandırdığı birçok terörist El Nusra ile savaşıyor, hatta onlarla birleşiyorlar. Amerika'nın Suriye Hükümeti ile mücadele taktiğinin yıkıcı olduğunu düşünüyoruz. Bir kez daha tekrar ediyoruz ki, teröristlerle oyun oynamak hiçbir zaman iyiye sebep olmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...