Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2016 12:47

Rusya'dan ABD'ye yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Baltık Denizi'nde Rus Su-27 uçağının ABD'nin RC-135U keşif uçağını taciz ettiği iddialarını yalanladı. Konaşenkov 'Uçağımız, uluslararası kurallara uygun hareket ediyordu' dedi.

Rusya'dan ABD'ye yalanlama
abrd, rusya, uçak krizi,

Gazetecilere konuşan Konaşenkov "Artık Pentagon'un, Rus uçaklarının Rusya sınırlarında ‘profesyonellik dışı' manevralar gerçekleştirdiği yönündeki hakaretlerine alışmaya başlıyoruz. Rus uçaklarının gerçekleştirdiği tüm uçuşlar uluslararası hava sahalarının kullanılması konusundaki kurallara uygun şekilde gerçekleştiriliyor" vurgusunu yaptı.
‘ABD UÇAĞI RUSYA SINIRINA YAKLAŞIYORDU'
Rusya, ABD'nin ‘tehlikeli uçuş' iddiasını yalanladı
Konaşenkov şu açıklamalarda bulundu: "Ayrıca ABD'nin RC-135U keşif uçağının her fırsatta ‘gizlice' Rusya sınırına yaklaşmaya çalıştığına dikkat çekmek istiyoruz. Bu yüzden de hava kuvvetlerimizin sınıra yaklaşan uçağın tipi ve numarasını belirlemek için uçağımızı havalandırması gerekiyor."
‘İKİ ÇÖZÜM VAR'
Konaşenkov ayrıca "ABD Hava Kuvvetleri'nin bu sorunu için iki çözüm var: Ya bizim sınırımıza yakın uçmayın ya da uçağınızın radarlarımız tarafından otomatik olarak tespit edilmesi için uydu vericisini (transponder) açın" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...