Tgrt Haber
31 May 2016 13:03

Rusya, 'Karadeniz'in 'NATO gölüne' dönüşmesine izin vermeyeceğiz'

Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Gruşko, Karadeniz'den gelebilecek tehditlere gereken yanıtları vereceklerini belirtip, "NATO'dakiler Karadeniz'in hiçbir zaman 'NATO gölüne' dönüşmeyeceğinin bilincindeler" dedi.

Rusya, 'Karadeniz'in 'NATO gölüne' dönüşmesine izin vermeyeceğiz'
rusya, nato,

Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, Rossiskaya Gazeta'ya demecinde Nato'nun Karadeniz'de 'çarpışma şablonları' uygulamaya çalıştığını söyledi.
'ERDOĞAN 'KARADENİZ RUS GÖLÜNE DÖNÜŞMEMELİ' DEMİŞTİ AMA…'
"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz'in 'Rus gölüne' dönüşmesine izin verilmemesi gerektiğini söylemişti. Ama NATO'dakiler de Karadeniz'in hiçbir zaman 'NATO gölüne' dönüşmeyeceğinin bilincindeler" vurgusunu yapan Gruşko, Rusya'nın Karadeniz'den gelen baskı girişimleri ve muhtemel tehditleri etkisiz hale getirmek için gereken tüm önlemleri aldığını belirtti.
NATO'nun Rusya'yı çevreleme politikası izlemeye devam ettiğini de söyleyen Gruşko, "NATO'yla ilişkilerimizdeki durumu 'soğuk savaş' olarak nitelemek istemiyorum ama ittifak, 'soğuk savaş' zamanına ait güvenlik şablonları uyguluyor" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Gruşko, "Bu durum bizi endişelendiriyor. Zira yalnızca politikadan değil askeri inşadan bahsediyoruz" diye ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...