Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2017 02:46

Rusya'dan ABD ve İran'a flaş çağrı

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, İran ile varılan nükleer anlaşmanın "çok hassas bir denge" olduğuna dikkati çekerek, ABD ile İran'ın birbirlerini anlaşmadan çekilmeye itecek adımlardan kaçınması gerektiğini söyledi.

Rusya'dan ABD ve İran'a flaş çağrı
rusya,,abd,,iran,

BM Güvenlik Konseyinde Suriye'deki kimyasal silahların görüşüldüğü  kapalı oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Nebenzia, "Suriye'de  daha önce erişime açık olmayan son iki kimyasal silah tesisi de şimdi denetime  açık." dedi.
 
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Genel Direktörü Ahmet  Üzümcü, Suriye'de Esed rejiminin kimyasal silah üretme tesislerinden son ikisinin  yok edildiğini teyit etmek için çalışmayı sürdürdüklerini açıklamıştı. BM Genel  Sekreteri Antonio Guterres de BM Güvenlik Konseyine gönderdiği mektupta, son  dönemde çatışmaların azalmasıyla rejimin 27 tesisinden kalan son iki tesise  güvenli bir şekilde girilmesi için gerekli koşulları sağladığını belirtmişti.
 
İran nükleer anlaşması
 
Vassily Nebenzia, İran nükleer anlaşmasına ilişkin ise "Bu çok hassas  bir denge ve anlaşmaya bağlı kalınmalı, taraflar birbirlerini anlaşmadan  çekilmeye itecek adımlardan kaçınmalı." değerlendirmesinde bulundu.
 
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmanın şartlarına  uymaması halinde "saatler içinde" anlaşmadan önceki şartlara dönebileceklerini  ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...