Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ekim 2018 11:30

Rusya'dan flaş S-400 açıklaması

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye ile olan S-400 füze savunma sistemi anlaşmasında, sevkiyatın ana kısmının tamamlanmasından sonra Türkiye'ye opsiyon hakkının öngörüldüğünü söyledi.

Rusya'dan flaş S-400 açıklaması
rusya,,s400,

Gazetecilere konuşan Borisov "Füze savunma sistemlerimizi isteyen birçok ülke var. Öncelikle, Türkiye'nin opsiyon hakkı var" dedi.
Borisov, opsiyon hacmiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Moskova ile Ankara, Aralık 2017'de Türkiye'ye S-400 sevkiyatı yapılmasına yönelik bir anlaşma imzalamıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerin kurulum çalışmalarına Ekim 2019'da başlanacağını söylemişti.

Eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli daha önce "Rusya ile S-400 sistemleri tedariki için sözleşme imzalandı. Biri opsiyon olmak üzere iki S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecek. İlk S-400 sisteminin teslimatının 2019'da gerçekleştirilmesi planlanıyor" açıklamasını yapmıştı.

Yuriy Borisov

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...