Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2018 11:42

Rusya’dan Kırım’a bir S-400 daha

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım’ın hava sahasını korumak için Sivastopol’de bugün bir S-400 füze savunma sisteminin daha konuşlandırılacağını açıkladı.

Rusya’dan Kırım’a bir S-400 daha
rusya,,kırım,

Rusya'nın Karadeniz Filosu'ndan yapılan açıklamada, Sivastopol'de bugün Kırım'ın hava sahasının korunması için yeni bir S-400 füzesinin göreve başlayacağı belirtildi.

Kırım’da geçen yıl da S-400 füze sistemi donanımına sahip Güney Askeri Birimi’ne bağlı uçaksavar alayı göreve başlamıştı. 2018’in başlarında da Kırım’ı iki S-400’ün koruyacağı belirtilmişti.
 
Bu hafta başlarında Rusya Devlet Başkanı’nın sözcüsü Dmitriy Peskov, işgal edilen Kırım’da füze yerleştirmek için “Rusya’nın egemenlik hakkının olduğunu” iddia etti.
 
Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, “Tabii ki Rusya’nın kendi güvenliğini sağlamak için gereken tedbirleri alması birilerine yönelik tehdit olarak algılanmamalı, bu kendi güvenliğini sağlamak olarak algılanmalı.” şeklinde konuştu. Rusya’nın işgal edilen bölgede füze sistemi yerleştirmek için “tam egemen hakka sahip olduğunu” iddia eden Dmitriy Peskov, “S-400 kompleksinin ikinci tümeninin görevi, Ukrayna tarafından Kırım için tehdit oluşturan hava hedeflerini zamanında tespit etme ve gerektiğinde yok etmektir.” demişti.

S-400 Nedir?

S-400 Triumf (NATO kod adı: SA-21 Growler ) orta menzilli hava savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir.S-400 1979'da S-300'ün ortaya çıkmasından hemen sonra 1980'lerin başında o zamanki adıyla Almaz Merkezi Tasarım Bürosu tarafından (günümüzde Almaz Bilimsel Endüstriyel Şirketi) Sovyetler Birliği'nde geliştirilmeye başlanmış ve gelişim süreci SSCB'nin dağılması nedeniyle uzun bir evrim olmuştur. S-400'ün S-300 sistemlerinden en önemli farkı daha fazla hedefi aynı anda takip edebilmesi ve gelişmiş elektronik karşı tedbirlere sahip olmasıdır. Ayrıca S-400'de kullanılan radarlar hafif radar izine sahip olan ve hayalet uçak tabir edilen hedefleri takip edebilme yeteneğine sahiptir. S-400 sistemine şu ana kadar pek çok devlet ilgi göstermiş olmasına rağmen Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye haricinde yabancı bir ülkeye satış gerçekleşmemiştir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...