Tgrt Haber
23 May 2016 19:50

Sırbistan'da hükümeti kurma görevi Vucic'e verildi

Cumhurbaşkanı Nikolic, seçimin galibi Sırp İlerleme Partisi Genel Başkanı Vucic'i hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Sırbistan'da hükümeti kurma görevi Vucic'e verildi
hükümet, kurma, görev,

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic, 24 Nisan'da yapılan erken genel seçimin galibi Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı Aleksandar Vucic'i, yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Gün boyunca seçimde barajı geçen bazı siyasi parti ve ittifakların liderlerini kabul eden Nikolic, görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında, yeni hükümeti kurma görevini Vucic'e verdiğini açıkladı.

Yaptığı görüşmelerde sadece SNS Genel Başkanı Vucic'in kendisine bir program sunduğunu anımsatan Nikolic, "Görüştüğüm diğer liderler, SNS'nin mecliste en fazla sandalyeye sahip olduğunun farkındaydı. Ben de hükümeti kurma görevini Aleksandar Vucic'e verme kararı aldım." dedi.

Nikolic, 24 Nisan'daki erken genel seçimin demokratik bir ortamda yapıldığını ifade ederek, yeni hükümetin önünde ağır ve ciddi işler olduğunu, bu nedenle en kısa zamanda kurulması gerektiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Nikolic, yeni kurulacak hükümeti sığınmacı krizi, Avrupa'da artan aşırı sağcı eğilimler, ekonomik kriz ve iç meseleler gibi konuların beklediğine işaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...