Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2018 14:41

Son dakika... Suudi Arabistan'dan Trump'a ilk tepki!

Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasından Suudi Arabistan'ın çıkması durumunda, Riyad'ı ağır şekilde cezalandırabileceklerini ifade eden ABD Başkanı Trump'a cevap geldi.

Son dakika... Suudi Arabistan'dan Trump'a ilk tepki!
trump,cemal kaşıkçı,suudi gazeteci,prens selman

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cemal Kaşıkçı hakkındaki ifadesine tepki gösterdi.

Devletin haber ajansı SPA'da yer alan açıklamada Riyad'ın tehditleri kabul etmeyeceği ifade edilirken, atılacak herhangi bir olumsuz adıma karşılık verileceği de vurgulandı.

Perşembe günü CBS kanalına röportaj veren Trump, Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasından Suudi Arabistan'ın çıkması durumunda, Riyad'ı ağır şekilde cezalandırabileceklerini ifade etmişti. Olayın hâlâ soruşturma aşamasında olduğunun altını çizen ABD Başkanı, "Bu adam bir muhabirdi" diyerek Kaşıkçı'nın ülkenin önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta yazdığını vurgulamıştı. 

Dün röportajın sadece bu kadarı yayımlandı. Ancak programın tamamı bugün ekranlarda olacak. 

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine  büyük katkılarda bulunan ve Ortadoğu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak  bilinen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın  İstanbul Başkonsolosluğu'na gitmiş, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Tehdit gibi açıklama

Ay başında ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman  bin Abdülaziz'i, ABD'nin askeri desteği olmazsa iki haftada iktidarını kaybedebileceği ve bunun bedelini ödemesi gerektiği konusunda uyardığını ifade etmişti. 

Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı gezisini yaptığı Suudi Arabistan'dan yüz milyarca dolarlık anlaşmayla dönen ABD Başkanı Donald Trump, Mart ayında Beyaz Saray'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı ağırlamıştı.

İki liderin samimi görüntülerinin ardından Trump'ın yaptığı bu açıklama, Prens için büyük bir şok anlamına geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...