Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2018 17:54

SonDakika: Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu

Sarı-kırmızılı kulüpte 4 başkan adayının yarışacağı seçimli olağan genel kurul bugün yapıldı. Seçimi Mustafa Cengiz kazandı.

SonDakika: Galatasaray'ın yeni başkanı belli oldu
galatasaray,yeni başkan,mustafa cengiz,mustafa cengiz kimdir,son dakika,son dakika haberleri

Sarı-kırmızılı kulüpte 4 başkan adayının yarışacağı seçimli olağan genel kurul bugün yapıldı. Seçimi Mustafa Cengiz kazandı.

Mustafa Cengiz kimdir kaç yaşında?

Mustafa Cengiz, Galatasaray Spor Kulübü'nde yer aldığı görev ve başkanlık süreci dolayısıyla araştırılan isimler arasında yer alıyor. 

1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı.

Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı.

İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu’dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu’da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...