Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2016 17:09

Suriye'de 1 aylık bebek enkazdan sağ çıkarıldı

Suriye'nin İdlib ilinde savaş uçaklarının enkaza çevirdiği binadan 1 aylık Hamide bebek sağ kurtarıldı. Sivil savunma görevlisi Ebu Kilfe, enkazdan çıkarttığı bebeği acil servise ulaştırırken göz yaşlarına boğuldu.

Suriye'de 1 aylık bebek enkazdan sağ çıkarıldı
Suriye, enkaz, bebek,

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarına hedef olan İdlib'de bombalanan bir binanın enkazından, 1 aylık bebek sağ çıkartıldı. Ülkenin kuzeybatısında muhalif grupların kontrolündeki İdlib'e düzenlenen şiddetli hava saldırılarında sabaha karşı, sivillerin ikamet ikamet ettiği 5 katlı bir bina vuruldu.

Rejim ya da Rus uçaklarının vurduğu binanın enkazındaki vatandaşlara ulaşmaya çalışan sivil savunma ekipleri, 7 kişinin cansız bedenini buldu.

Ekipler bu sırada yıkıntıların içindeki 1 aylık bebeği farketti.

Titiz bir çalışa sonucunda enkazdan sağ çıkartılan bebek, ambulansla sahra hastanesine yetiştirildi.

Sivil savunma ekiplerince isminin Hamide Matuk olduğu tespit edilen bebeğin ailesinin ise enkaz altında kaldığı ya da ölenler arasında bulunduğu düşünülüyor.

Ekipler bombardımanda ölenlerin kimlik belirleme çalışmalarını sürdürüyor.

Bebeği enkazan çıkararak ambulansa götüren ve acil serviste sedyeye koyana kadar kucağından bırakmayan sivil savunma görevlisi Ebu Kilfe, göz yaşlarına boğulduğu anları şöyle anlattı:

"Onu enkazın dördüncü katta farkettik. Yaşıyordu. Allah'ın izniyle enkazın içinden iki saat süren bir çalışmayla kızı sağ salim çıkartmayı başardık. Kız bir aylık. Daha bebek. Ölebilirdi de. Bebeğin ağır bir yarası yoktu. Allah'a şükür. Onu görünce kızım aklıma geldi ve kızım gibi görüp kucağıma aldım. Anlatılamayan bir şeydi. Ağladım."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...